Nu såhär till julen är det många som lyser upp hemmen med levande ljus. Det är därför viktigt att man använder ett bra brandskydd, som till exempel brandskyddsfärg stål dimensionering. Stål är väl kanske inte det mest normala man har i hemmet, mer än besticken kanske då. Men tydligen ska färgen vara bra på andra produkter också. Så även fast man sitter och avnjuter en oxfilé Wellington eller hummersoppa och har levande ljus ståendes på bordet, kan man vara säker att de möbler som kan börja brinna, inte brinner upp.
På tal om oxfilé Wellington, avnjöt en bit i förra helgen. Oxfilén var lagad till perfektion och den rosa-röda färgen på filén verkligen visade att det var en mör filébit. Till oxfilé Wellington serverades rödvinssås och potatismos. Rödvinssåsen var aningen besk för min smak, kan innebära att kocken hade låtit reducera den lite för mycket. Potatismoset däremot var helt gudomligt och var förmodligen det fluffigaste och lena potatismos jag någonsin har ätit. Jag frågade kyparen hur kocken hade fått potatismoset att kännas så lent. Det visade sig att kocken hade silat moset en gång, på så sätt fick kocken bort de grövre bitarna i moset. Sen hade kocken också använt extra mycket smör, ca 25% av potatisens totalvikt hade använts. Det vill säga att om kocken använde 5kg potatis, var det 1,25kg smör i moset. God jul, nu ska jag gå och ta ett glas glögg med några vänner.
Kommentarer är stängda.