God mat och skön omgivning

Vi älskar det goda i livet, spelar ingen roll ifall det är mat, dryck eller Vivaldis fyra årstider, vi bara älskar det. Häromveckan var vi och några vänner i Stockholm och åt på en fantastisk restaurang som serverade hummer och saffranspocherade ägg i champagnesås. Maten var utsökt, eller som Carl-Jan skulle säga ”Man sväljer och så känner man piruetterna hur de dansar fram.”. Drycken till denna utsökta varmrätten var en flaska vitt bordeaux från 1990, en lysande årgång, riktig lyx för paletten. Efter maten gick vi en promenad genom Gamla stan och förbi Kungliga slottet, där vi stod och beskådade detta barockska underverk. Det fick oss att tänka tillbaka på tidigare i sommar, specifikt veckan runt midsommar. Vi och vännerna som var på restaurang i huvudstaden hade nämligen hyrt ett hus med pool på Öland under den veckan. Stugan hade 6 rum, pool och låg bara några hundra meter till havet, en riktig lyxstuga med andra ord. Det som var det bästa med att hyra stuga på Öland var naturen. Varje morgon kunde vi vakna och känna hur luften riktigt luktade dagg och solstrålar. Innan frukost gick vi en promenad i skogen precis bakom stugan, där kunde vi höra näktergalarna sjunga sina ljuva sånger. Vi har planerat att hyra samma stuga nästa sommaren igen, vi längtar redan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *